
بازار اطلاعات جغرافیایی (GIS) تا سال ۲۰۳۰ با رشدی چشمگیر به ۱۴۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، امیر سرتیپ مجید فخری، رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع، در مراسم افتتاحیه چهارمین نمایشگاه بینالمللی ایران ژئو اعلام کرد: «بر اساس تحلیلهای جهانی، بازار صنعت اطلاعات جغرافیایی تا سال ۲۰۲۵ به ارزش ۶۸۱ میلیارد دلار خواهد رسید و پیشبینی میشود این رقم با نرخ رشد سالانه ۱۶ درصد، در سال ۲۰۳۰ به ۱۴۴۰ میلیارد دلار برسد.»
نقش کلیدی دادههای مکانی در حکمرانی و توسعه پایدار
وی تأکید کرد که نقشه و اطلاعات مکانی نقش اساسی در توسعه پایدار، مدیریت منابع و اشراف اطلاعاتی در سطح ملی و بینالمللی دارد. به گفته امیر فخری، امروزه بیش از ۷۰ درصد چالشهای جهانی از جمله تغییر اقلیم، بحران آب، آلودگی محیط زیست، خشکسالی، مهاجرت و امنیت غذایی با جغرافیا ارتباط مستقیم خواهند داشت. و یافتن راهحلهای مؤثر برای این چالشها بدون استفاده از دادههای مکانی دقیق و فناوریهای نوین امکان پذیر نیست.
فناوریهای نوین محرک رشد صنعت اطلاعات مکانی
وی افزود: «رشد بازار فناوری اطلاعات جغرافیایی حاصل تلفیق فناوریهای مکانی با اینترنت اشیا (IoT)، هوش مصنوعی (AI)، فناوریهای ارتباطی، پردازش ابری و تحلیل دادههای کلان (Big Data) است.»
>رئیس سازمان جغرافیایی وزارت دفاع همچنین به سرمایهگذاریهای راهبردی در حوزه سنجش از دور، منظومههای ماهوارهای، موقعیتیابی و تولید تجهیزات پیشرفته نقشهبرداری در سالهای اخیر اشاره کرد. که این امر موجب افزایش دقت، جامعیت و قابلیت اعتماد دادههای مکانی می شود.
برگزاری نمایشگاه ایران ژئو؛ بزرگترین رویداد صنعت GIS در منطقه
امیر فخری با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران ژئو ۱۴۰۳ از تاریخ ۲۳ تا ۲۶ بهمنماه، گفت: «این رویداد بزرگترین گردهمایی زیستبوم صنعت اطلاعات جغرافیایی در غرب آسیاست و فرصتی برای تبادل دانش، معرفی توانمندیهای فناورانه شرکتهای دانشبنیان، و آشنایی با آخرین دستاوردهای حوزه اطلاعات مکانی به شمار میرود.»
وی با تأکید بر شعار نمایشگاه امسال که «اطلاعات جغرافیایی، مبنای حکمرانی حکیمانه» است. ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه به رشد بیش از پیش صنعت اطلاعات مکانی کشور و ارائه راهحلهای علمی برای چالشهای پیشرو کمک کند.